Тражи  

Bosna i Hercegovina
Odjeljenje za makroekonomsku analizu
Upravnog odbora Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje

Босна и Херцеговина
Одјељење за макроекономску анализу
Управног одбора Управе за индиректно опорезивање
Macroeconomic Unit of the Governing Board of the Indirect Tax Authority
 О нама
 Извјештаји
 Stand by аранжман
 Извјештаји БиХ
 Босна и Херцеговина и ММФ
 Публикације
 Галерија слика
Новости/Догађаји
Сједница Управног одбора УИО, 28.11.2008.
12/5/2008
У петак, 28.11.2008.г., у Сарајеву, је одржана 94. сједница Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Управни одбор је на својој 94. сједници усвојио Пословник о раду УО и одредио да сједиште Управног одбора Управе за индиректно опорезивање буде у Мостару. Овим новим пословником престаје да важи досадашњи пословник о раду УО УИО.
Такође је усвојен и Правилник о унутрашњој структури и систематизацији радних мјеста јединица УО УИО, којим су створена четири одјељења, и то: Уред предсједавајућег УО, Правно одјељење, Одјељење за макроекономску анализу и Одјељење за крајњу потрошњу.
Управни одбор УИО је дао сагласност на Измјене и допуне Закона о ПДВ-у, којим се пројекти финанцијске помоћи Еуропске уније Босни и Херцеговини путем Инструмента предприступне помоћи (ИПА фондова), ослобађају од плаћања ПДВ-а. Ослобађање од плаћања ПДВ-а односи се искључиво на пројекте из ИПА фондова, док снабдијевање добрима и услугама у оквиру осталих пројеката међународне помоћи БиХ и даље подлијеже поврату плаћеног ПДВ-а.
Такође је дата сагласност на допуну Закона о царинској тарифи БиХ, којом је предвиђено увођење тарифне квоте за увоз 50.000 тона шећера за рафинирање без плаћања царине. Основни разлог је потреба да се домаћим произвођачима шећера осигурају приближно исти услови привређивања као они које имају произвођачи шећера у земљама потписницама споразума ЦЕФТА, те да се на тај начин повећа кориштење инсталираних домаћих капацитета и конкурентност домаћих произвођача.
Управни одбор дао је и сагласност на приједлог Одлуке о усаглашавању и утврђивању царинске тарифе БиХ за 2009. годину.
Усвојене су двије одлуке, Одлука о трошковима прегледа робе изван мјеста рада и изван радног времена царинског органа као и Одлука о допуни одлуке о формирању радне групе за израду проведбеног акта за расподјелу прихода од индиректних пореза.
Наредна сједница УО ће бити заказана у врло кратком року на којој је планирано разматрање нацрта Закона о акцизама у БиХ.
контакт особа: Дарија Тошић, darija.tosic@uino.gov.ba
 
 
 
 НОВОСТИ/ДОГАЂАЈИ
Билтен број 225/226 ...
Билтен број 223/224 ...
Билтен број 221/222 ...
 Архива новости
 МАИЛИНГ ЛИСТА
 Упис
 Брисање
КОРИСНИ ЛИНКОВИ
 УИО БиХ
 Централна банка
 ДЕП
 Агенција за статистику  БиХ
 Вањскотрговинска  комора БиХ
copyright©Одјељење за макроекономску анализу Управног Одбора Управе за индиректно опорезивање